Rekál több közösségi vásárlót segített új PS konzolhoz

Rekál több közösségi vásárlót segített új PS konzolhoz borítókép

Az influenszert sem hagyta hidegen a Közösségi Vásárlás.

Rekál, a FIFA világának legismertebb hazai streamere az elsők között volt, akik felfedezték a közösségi vásárlást, mely innovatív modelljével forradalmi újításokat hoz az online kereskedelem világába. A segítségével már több luxuscikk került gazdához párezer forintokért. Ő maga is többször vásárolt szinte ingyen valamilyen terméket az applikáción keresztül.

Bölcs Richárd Márk, azaz Rekál Magyarország egyik legismertebb influenszere a gamerek körében. Bár elmondása szerint nagyon sokféle játékot szeret, elsősorban mégis a FIFÁ-s tartalmai miatt kedvelik annyian. Mondhatni ezek váltak a fő profiljává. Több platformon is jelen van egyszerre, naponta három-négy órákat streamel a követőinek, a videóit pedig több tízezren nézik folyamatosan. A közösségi vásárlás koncepciójával évekkel ezelőtt találkozott először, ami rögtön megtetszett neki. Követőit azóta többször segítette hozzá egy-egy nagy értékű termékhez ilyen módon.

„2900 forintért egy Playstation 4-es FIFA 20-as bundle? Lehetséges. Mutatom, hogy hogyan.” – a streamer ezzel a felütéssel kezdte a videóját, melyben először mutatta be az applikációt még 2019-ben. És valóban úgy van, ahogyan mondta. A közösségi vásárlás ugyanis egy olyan innovatív kereskedelmi modellt valósít meg, ami világszerte példa nélküli. A fejlesztés lényegében a sok kicsi sokra megy elvét forradalmasította, melyen keresztük bárki hozzájuthat olyan luxustermékekhez, amelyeket nem feltétlenül engedhetne meg magának. És a legjobb az egészben, hogy a felhasználók itt maguk dönthetnek arról, mennyit fizetnek ki például egy többszázezret érő PS vagy Xbox konzolért vagy akár egy többmilliós Mercedes vagy BMW modellig. És itt tényleg bármi szóba jöhet 4.000 forinttól akár 40.000-ig is.

A lényeg, hogy a különböző termékek árát a vásárlók közösen adják össze. Minimum egy dollárral lehet beszállni a tranzakcióba, amit óránként maximum csak újabb egyvdolláros összeggel lehet növelni, biztosítva az egyenlő esélyeket. Ugyanis ha valaki többet szán a dologra, az nagyobb valószínűséggel viheti haza az árut, így viszont senki sem tud aránytalanul nagy előnyt szerezni. Ha az ár összegjött, a rendszer véletlenszerű sorsolással választja ki a szerencsés vásárlót, aki pontosan annyiért kapja meg a terméket, amennyit korábban rászánt.

Eddig mindez nem sokban különbözik egy szerencsejátéktól vagy a lottózástól, itt viszont belép a képbe a közösségi vásárlás legfontosabb innovációja, az úgynevezett multi-kedvezmény. Ez garantálja, hogy azok se veszítsék el a pénzüket, akik nem kerültek kiválasztásra. Ők ugyanis a teljes befektetett összeget visszakapják kedvezmény formájában, amit aztán az applikáció másik oldalán, az úgynevezett Store-ban költhetnek el. Itt szinte bármilyen, a mindennapokban szükséges termék elérhető a Finish mosószertől a Philips hajvágóig, szóval biztosan mindenki talál valamit, amire szüksége van. A lényeg tehát az, amit Rekál is megfogalmazott az egyik videójában: „Nem vesztesz vele. Ez csak egy lehetőség. Az egész egy lehetőség kockázat nélkül.” Az applikációt bővebben az alábbi videóban mutatja be:

Az influenszer maga is aktív közösségi vásárló, eddig már egy pirítós sütőt, egy melegszendvics sütőt és egy turmixgépet is hazavihetett egy-egy dollárokért cserébe. Ezeknél azonban jóval értékesebb termékekhez segítette hozzá követőit. Már több vadonatúj Sony Playstation 5-öt is átadott a sikeres közösségi vásárlóknak. Kettejüket közülük ironikus módon egyaránt Zolinak hívtak. Rekál ígéretéhez híven személyes vitte el a szerzeményt hozzájuk. Bár nevükben megegyeznek, a két Zoli nagyon eltérő stratégiával jutott a konzolhoz. Egyikük a lehető legbiztosabbra ment, és óránként folyamatosan bővítette a rászánt összeget, így végül 39.000 Ft-ért vihette haza a PS5-öt. Ez még így is eltörpül a konzol tényleges, 209.990 Ft-os ára mellett. A másik Zoli ehhez képest csak 3.000 forintot költött el, és így még nagyobb haszonnal jutott hozzá a konzolhoz. Az átadásokról készült videók itt tekinthetők meg:

A két eset is jól mutatja, hogy a közösségi vásárlók körében a szerencse dönt arról, ki viheti haza a kinézett árut. Bár a rászánt összeg növelésével az esélyek is nőnek, az, aki 350 forintot költ el a termékre, ugyanúgy lehet a sorsolás győztese, mint az, aki tízszer ennyit szán rá. Egyaránt érvényes azonban rájuk, hogy ha nem kerülnek kiválasztásra, mindketten hiánytalanul visszakapják a pénzüket.

Nem az számít tehát, hogy megengedhetünk-e magunknak valamit, hanem az, vagyunk-e rá elegen. Ahogyan Rekál fogalmaz: „Itt a lényeg azon van, hogy mennyire erős az egész közösség. Hogy össze tudjuk-e dobni mondjuk egy lakásnak az árát. Mert amúgy össze lehet. Hát miért ne lehetne összedobni?” A határ tényleg a csillagos ég, tényleg nincs értelme kicsiben gondolkodni. Playstation 5, iPhone, luxuskocsi, kétszemélyes nyaralás a Maldív-szigeteken… bármi szóba jöhet.

Subscribe
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

[…] olyan influenszerek segítségével, mint Csillsz, Zsozéatya, Apple Pie és Rekál vadonatúj Asus laptopok, Apple iPhone-ok, különleges kiszerelésű Sony Playstation 4 és 5, […]

[…] de számos hazai influenszer is csatlakozik majd, hiszen az olyan ismert youtuberek, mint Rekál, Zsozéatya, Csillsz vagy épp Apple Pie már korábban is segítettek összehozni néhány […]

Ezek is érdekesek lehetnek...

Rekál,Playstation,PS5,Közösségi Vásárlás,SocialStore,Sony,Playstation 5,Fifa,Fifa23

Rólunk

Köszöntünk a közösségi vásárlók blogján!

Értesülj elsőkézből a Közösségi Áruház legfontosabb újdonságairól, kedvenc márkáid legfrissebb híreiről, és inspirálódj több száz sikeres közösségi vásárló történetéből. 

Közösségi Vásárlás csapata

Legolvasottabb

Szponzorunk

Rekál,Playstation,PS5,Közösségi Vásárlás,SocialStore,Sony,Playstation 5,Fifa,Fifa23

Felfedezés

Ismerd meg a közösségi Vásárlást!

Kategóriák