Ezért akar a Samsung fizetni az új LG tévédért

ezert-akar-a-samsung-fizetni-az-lg-tvdert

A SocialStore egyszerre forradalmasítja az online vásárlást és kínál vadonatúj közösségi média-platformot.

Ezen a felületen úgy duplázhatók meg a bevételek, hogy közben a vásárlók a világon elérhető legalacsonyabb áron juthatnak hozzá bármihez. Mutatjuk, hogyan.

Az Allyos – SocialStore nevű telefonos applikáció azzal a merész, forradalmi ötlettel állt elő, hogy a közösségi finanszírozás és a hagyományos webáruházak logikáját ötvözve teremt lehetőséget bárki számára, hogy olyan drága luxustermékeket vásároljon, amelyeket nem feltétlenül engedhetne meg magának. A mostani, inflációval és gazdasági krízissel terhelt időszakban különösen nehézkessé vált bizonyos árucikkekhez hozzájutni, mondhatni jelentősen szűkült annak a vagyonos rétegnek a köre, akik ezt megengedhetik magának.

Egy vadónatúj iPhone 14, a legdivatosabb Gucci-darabok vagy épp egy Mercedes luxusterepjáró egyre többek számára válik elérhetetlen álommá. Ez tulajdonképpen mindig is így volt, fogyasztóként az emberek már beletörődtek abba, hogy amennyiben ilyesmire vágynak, szerencsejátékhoz, hitelhez vagy egyéb drasztikus megoldáshoz kell fordulniuk, aminek utána még éveken át nyöghetik a terhét.

Itt van viszont a Közösségi Áruház, avagy SocialStore nevű fejlesztés, amely pont ezeket a szakadékokat hidalja át egy rendkívül egyszerű, mégis forradalmi megoldással: mi lenne akkor, ha ezeknek a termékeknek az árát a vásárlók együtt adnák össze kis összegek bedobásával, majd véletlenszerű sorsolás döntene arról, ki vehesse meg azokat, annyiért, amennyit az illető bedobott a közösbe? A probléma persze az, hogy mit nyer ezzel az a több száz másik felhasználó, aki szintén beszállt, de nem került kiválasztásra.

Nos, ők egész egyszerűen visszakapják a pénzüket, levásárolható kedvezmény formájában, majd egy Store-nevű felületen költhetik el azt bármilyen jó áras terméken, ami lehet például egy Persil mosószercsomag, egy Paradontax fogkrém, de akár egy Gorenje hűtőszekrény vagy egy MacBook is. Így tehát a vásárlók pénze sosem veszik el, és ha nem őket választotta épp ki a rendszer, később ismét próbálkozhatnak a több száz világmárka és üzlet által kínált termékek valamelyikén.

A vásárlók egyértelműen nyernek, hiszen így egy 400.000 forintos terméket akár 4.000 forintért is megvehetnek, méghozzá a pénzük elvesztésének kockázata nélkül. Na és mit nyernek ezzel a gyártók? Nos, ők akár 50%-kal drágábban is értékesíthetnek bármit, mert a teljes összeget a vásárlók úgyis együttesen, 1 dolláros (körülbelül 400 Ft) összegekből fedezik, így őket aligha érdekli, mennyi a tényleges célár, ha a boltokhoz képest 90%-kal olcsóbban vásárolhatnak. A gyártók tehát egyrészt 50%-kal nagyobb profitot érhetnek el, másrészt egy olyan fogyasztói réteg előtt nyithatják meg kapuikat, akiket azelőtt nem tudtak volna elérni.

A Store oldalon egyénileg is tudunk vásárolni, és itt a költéseink után a gyártó márkák újabb különleges kedvezményt írnak jóvá a részünkre, amit beugróként használhatunk fel közösségi vásárlásaink során. Ha tehát magunktól veszünk például egy Samsung telefontöltőt, akkor a Samsung megajándékoz minket egy dollárral. Ezt utána bedobhatjuk például egy LG okostévé közös megvásárlásába. Amennyiben minket sorsol ki a rendszer, a TV-t a Samsung fizette nekünk. Miért éri ez meg a Samsungnak? Azért, mert így a konkurens márka fogyasztóit is a saját köreibe vonhatta, másrészt számíthat rá, hogy az LG által adott beugrót legközelebb az ő termékeibe fekteti a vásárló.

A SocialStore nem csupán vásárlási felület, de egyben közösségi média-platform is, ahol a legfelkapottabb hazai influenszerek segítik a termékek eladását, méghozzá élő vásárlásra buzdítással, amely Kínában már milliárdos üzletágnak számít. A felhasználók közvetlenül is feliratkozhatnak az ő belső csatornáikra, mintegy csapatot választva maguknak. Eddig olyan videósok segítettek összehozni egy-egy közösségi vásárlást, mint Zsozéatya, Rekál, Apple Pie vagy Csillsz, de a jövőben számos új híresség is csatlakozik majd, akik ugyancsak részesednek az eladásokból és feltöltésekből.

Na jó, ez mind szépen és jól hangzik, de valóban működik? Igen, működik. Eddig 1.341 közösségi vásárló összesen már több mint 76 millió forintnyi értékkel lett gazdagabb a SocialStore-nak hála, mindösszesen 3.2 millió forintnyi kedvezményből. A felhasználóknak pedig már több mint 35%-a vihetett el többször is egy kinézett terméket a kínálatból. Ha nem szeretnél lemaradni, akkor csatlakozz te is a Közösségi Áruházhoz, mert holnaptól már mindenki erről fog beszélni. 

Ha szeretnél többet is megtudni a Közösségi Vásárlásról, kattints az alábbi linkre!

Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

Ezek is érdekesek lehetnek...

Rólunk

Köszöntünk a közösségi vásárlók blogján!

Értesülj elsőkézből a Közösségi Áruház legfontosabb újdonságairól, kedvenc márkáid legfrissebb híreiről, és inspirálódj több száz sikeres közösségi vásárló történetéből. 

Közösségi Vásárlás csapata

Legolvasottabb

Szponzorunk

Felfedezés

Ismerd meg a közösségi Vásárlást!

Kategóriák