A YouTube-on is hódít az új közösségi platform

a youtube on is hódít az új közösségi platform

A magyar influenszerek körében is egyre népszerűbbé válik a közösségi vásárlás.

Többek között Zsozéatya, Rekál, Apple Pie és Csillssz is kipróbálta a vásárlás új, innovatív formáját, ahol a termékeket együtt veszik meg a felhasználók, de az árról ők maguk döntenek.

A közösségi vásárlás egy nemrég óta létező szolgáltatás, mely az Allyos – SocialStore nevű ingyenesen letölthető telefonos applikáción keresztül érhető el. Az elképzelés egyszerűen fogalmazva az, hogy a vásárlók közösen vesznek meg egy értékes terméket, de a pénzét senki sem veszítheti el. Mindez leírva talán túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, ám az appot közelebbről megvizsgálva hamar kiderül, hogy valóban működőképes dologról van szó. Az elmúlt pár évben több hazai youtuber is felfedezte magának a SocialStore-t, és a segítségükkel számos értékes terméket sikerült eljuttatni egy-egy szerencsés vásárlóhoz.

A népszerű beuty blogger, Csillsz így mutatta be követőinek a platformot: „A koncepciónak gyakorlatilag az a lényege, hogy egy-egy termékre, ami általában egy magas árkategóriás luxustermék, egy dollárokat tudtok betenni vagy beinelni, és ezáltal tulajdonképpen a teljes közösség dobja össze az árát. Ez azt jelenti, hogy ha mondjuk, van egy 1000 dolláros termék, amire ezer ember inel egy-egy dollárt, akkor végezetül az a személy, aki megnyeri, mindösszesen egy dollárt, vagyis körülbelül 400 forintot fog fizetni a 400.000 forintos termékért.”

A „nyerni” szó kicsit talán félrevezető lehet, mert bár valóban egy, egyszerű sorsolással kiválasztott „nyertese” van a közösségi vásárlásnak – aki ezzel a vásárlás jogát szerzi meg –, a többiek sem veszítenek semmit. Ők ugyanis felhasználható kedvezményként kapják vissza a betett pénzüket, amit a Store nevű oldalon költhetnek el. Itt nemcsak luxuscikkek találhatók, de szinte bármilyen hétköznapi termék, amit úgynevezett multi-kedvezménnyel lehet megvásárolni a Zewa zsebkendőcsomagtól a Gorenje hűtőszekrényig.

Az olyan influenszerek segítségével, mint Csillsz, Zsozéatya, Apple Pie és Rekál vadonatúj Asus laptopok, Apple iPhone-ok, különleges kiszerelésű Sony Playstation 4 és 5, illetve Xbox konzolok kerültek új gazdához 400-4.000 forintért cserébe, melyeket a népszerű youtuberek mind személyesen juttattak el a szerencsésekhez.

Az influenszerek egyébként nemcsak az átadásban segédkeztek, de maguk is aktív közösségi vásárlók. Rekál például egy pirítós sütőt és egy turmixgépet is hazavihetett egy-egy dollárokért cserébe. Ebből is látszik, milyen széles a termékkínálat a felületen, hiszen a háztartási gépektől a játékkonzolokon és elektronikai cikkeken át egészen a Seychelle-szigeteki luxusnyaralásig vagy a BMW Coupéig szinte bármi megtalálható itt. És a legjobb az egészben, hogy ezeket ugyanazon az áron vásárolhatjuk meg, akár 4.000 forintért is.

Ha szeretnél többet megtudni a Közösségi Vásárlásról, kattints ide!

Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

Ezek is érdekesek lehetnek...

Rólunk

Köszöntünk a közösségi vásárlók blogján!

Értesülj elsőkézből a Közösségi Áruház legfontosabb újdonságairól, kedvenc márkáid legfrissebb híreiről, és inspirálódj több száz sikeres közösségi vásárló történetéből. 

Közösségi Vásárlás csapata

Legolvasottabb

Szponzorunk

Felfedezés

Ismerd meg a közösségi Vásárlást!

Kategóriák