5 dolog, amit a Közösségi Vásárlás tud, de az Amazon nem

5 dolog, amit a Közösségi Vásárlás tud, de az Amazon nem borítókép

A közösségi vásárlás a jövő vásárlási formája lehet.

Mióta Jeff Bezos 1994-ben megalapította az Amazont, a cég a világ legnagyobb online kiskereskedelmi vállalatává nőtte ki magát. A kínálatában gyakorlatilag bármilyen termék megtalálható, melyeket a világ számos pontjára kiszállítanak egyszerűen és gyorsan. A webáruházak történetében az Amazon az egyik legfontosabb alapkövet tette le ezzel. A Közösségi Vásárlás viszont egy teljesen új szemléletmódot épít be a folyamatba. Most öt pontban bemutatjuk, miért is annyira egyedi és izgalmas ez a kereskedelmi forma.

Közös vásárlás

Míg az Amazonon mindenki egyedül vásárol, addig itt közösen. Több száz világmárka termékei közül lehet válogatni, amelyekbe mindenki egydolláros beugróval szállhat be. Mondhatni a kinézett termékek közösségi finanszírozással kerülnek kifizetésre. A nagy különbség, hogy ha összegyűlt az ár, csak egyvalaki viheti haza az adott dolgot, akit egyszerű sorsolással választ ki a rendszer. A többiek sem járnak pórul, mert a pénzüket levásárolható kedvezményként kapják vissza.

Egyénileg választott árak

Az Amazon felületén ugyebár nem mi döntünk az árról. Minden terméknek meg van szabva a díja, amit időszakos akciókkal, kedvezményekkel ugyan olcsóbban is meg lehet szerezni, de ezekről sem dönthetünk mi. A Közösségi Áruházban, avagy SocialStore-ban viszont mindenki maga határozza meg, mennyit szán a termékre. A minimum beugró 1 dollár (körülbelül 400 forint). Ha ennyivel száll be valaki, az olyan, mintha egy üveggömbbe, amiből kihúzzák a nyertes nevét, egyszer kerülne bele. Ha valaki szeretné növelné az esélyeit, akkor egy óra elteltével ugyanekkora összeggel gyarapíthatja a betett pénzét. Minél többször teszi ezt meg, annál többször kerül bele a neve a képzeletbeli üveggömbbe. A sorsolás végén a „győztes” annyiért veheti meg az adott dolgot, amennyit bedobott a közösbe. Ha ez 400 forint volt, akkor annyiért, ha 4.000, akkor annyiért, ha 40.000, akkor annyiért és így tovább.

Funkciós kedvezmények

Ahogy említettük, a sorsolás végén a többiek sem járnak pórul, ezt pedig a multi-kedvezmény teszi lehetővé. Azok, akiket nem sorsolt ki a rendszer, a pénzüket ilyen formában kapják vissza. Azt utána a Store nevű felületen költhetik el egyénileg, ahol különféle árkategóriás termékek közül lehet választani a Zewa zsebkendőcsomagtól az Apple MacBookig. Ezeket a visszakapott multi-kedvezmény felhasználásával mindenki olcsóbban veheti meg. Az itteni költések után ráadásul újabb multi-kedvezmény jár, ami pedig bármelyik futó közösségi vásárláshoz felhasználható beugróként. Ezzel szemben az Amazonnál a kedvezmények kötöttek és nincs extra funkciójuk.

Ingyenes kiszállítás

Egy Amazon-kiszállításhoz jelentős extra költség is társul, főleg ha külföldről rendel valaki. A Közösségi Áruház esetében azonban minden termék mellé jár az ingyenes kiszállítás.

Állandóság

Az Amazont többnyire akkor használja valaki, ha egy konkrét terméket akar épp megvenni. A Közösségi Vásárlás ellenben egy olyan felület, amit hosszú távon, a nap 24 órájában görgetnek a felhasználók. A termékek ára itt napok vagy akár hetek alatt gyűlik össze, és egyszerre több tucat közösségi vásárlás is zajlik. Mivel mindegyik ilyen esetében egyvalakit sorsol ki a rendszer, érdemes folyamatosan próbálkozni. A statisztikák azt mutatják, hogy a meglévő felhasználók 35%-a már többször is hazavihetett valamit ilyen módon. Szóval, ha valaki hosszabb távon használja a platformot, gyakorlatilag matematikai képtelenség, hogy előbb-utóbb ne kerüljön sorra.

Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

Ezek is érdekesek lehetnek...

Közösségi Vásárlás,Közösségi Áruház,Amazon,Jeff Bezos,kedvezmény,multi-kedvezmény,webshop,webáruház

Rólunk

Köszöntünk a közösségi vásárlók blogján!

Értesülj elsőkézből a Közösségi Áruház legfontosabb újdonságairól, kedvenc márkáid legfrissebb híreiről, és inspirálódj több száz sikeres közösségi vásárló történetéből. 

Közösségi Vásárlás csapata

Legolvasottabb

Szponzorunk

Közösségi Vásárlás,Közösségi Áruház,Amazon,Jeff Bezos,kedvezmény,multi-kedvezmény,webshop,webáruház

Felfedezés

Ismerd meg a közösségi Vásárlást!

Kategóriák