Közösségi Vásárlás

Share This Post

Kiemelt / Multi-kedvezmény most!

A húsvéti tojás árából most vadonatúj iPhone 13-ra is futja!

A húsvéti tojás árából most vadonatúj iPhone 13-ra is futja!

Mint minden fontosabb ünnepen, Húsvétkor is sokan döntenek úgy, hogy megajándékozzák magukat vagy szeretteiket valamivel, amit az év többi részében talán nem engedhetnének meg maguknak. A gond nyilván az ár, amiről sajnos nem mi döntünk. Nem sétálhatunk be egy Apple szaküzletbe vagy egy Mercedes-szalonba azzal, hogy elvinnénk a kirakatban álló modellt, de csak 350 forintot tudunk rászánni. Persze lehet próbálkozni, de valószínűleg csak hangos kacagás lesz a jutalmunk. A közösségi vásárlás világában viszont ugyanez a folyamat nemhogy nem példa nélküli, de naponta többször zajlik le eredményesen. Mutatjuk, hogyan.

Gábor és István mindketten szeretnék meglepni 18 éves lányukat Húsvét alkalmából. Úgy gondolják, hogy a Húsvét azért mégsem Karácsony, így a két gyermek által régóta vágyott iPhone 13 Pro mégiscsak túl drága ajándék lenne. Azért körülnéznek, hátha valahol kedvezményesen is hozzájuthatnak a készülékhez. Gábor végigjárja a szaküzleteket, körülnéz a webáruházakban, de még a használt verziók árát is túl magasnak ítéli meg, így végül letesz a dologról. István ezalatt felfedezi a közösségi áruházat, azaz a SocialStore-t. Egy olyan innovatív kereskedelmi formát, amelyben a vásárlók egy közösségbe gyűlnek, és ahol a termékek után funkcionális kedvezmények, úgynevezett multi-kedvezmények járnak. Mit is jelent ez pontosan?

Az egész egy telefonos applikáción keresztül érhető el, melynek neve Allyos. A Google Play és az Apple Store felületekről ingyenesen letölthető. Az app két részből áll össze, egy Social és egy Store nevű oldalból. Ha épületként akarnánk elképzelni mindezt, gondoljunk egy kétszintes plázára, melynek földszintjén kap helyet a Store, fent pedig a Social. Alul hétköznapi és különleges termékek széles palettája fogadja az érdeklődőket a Persil mosószertől a Gorenje hűtőszekrényig, a Gillette borotvától a Samsung okostévéig, az Illy kávécsomagtól az IKEA ajándékutalványig. Ezek mindegyike kedvezményes áron szerezhető meg, ám a kedvezményt itt először nem a zsebünkbe kapjuk, hanem a felső szinten válthatjuk be. Ezért is nevezik ezt multi-kedvezménynek, mert annak több funkciója van.

Hogy mi van odafent? Ami csak szem-szájnak ingere. LG 4K okostévé, Calvin Klein táska, JBL Party Box, Playstation 5 konzol, Apple MacBook, két fős nyaralás a Seychelle-szigeteken, sőt, még Tesla és BMW modellek is. Most jön a csavar: ezeket a termékeket a felhasználók egyedül nem vásárolhatják meg, csakis közösen. Vagyis, ha valakinek felkelti a figyelmét valamelyik, 350 forintos minimum beugróval szállhat be a megvételébe. Ha a díj a sok kicsi sokra megy alapon összegyűlt, a rendszer automatikus sorsolással választ ki egyvalakit, aki hazaviheti a terméket, pontosan annyiért, amennyit betett a közösbe. Hogy senki se juthasson aránytalanul nagy előnyhöz, az applikáció egyébként óránként engedi csak növelni a betett pénzünket újabb 350 forinttal. Minél többször tesszük ezt meg, annál nagyobb esélyünk lesz a kiválasztásra.

Na de mi van azokkal, akiket nem sorsoltak ki? Ugyanúgy elveszítik a beáldozott összeget, mint a nyeretlen lottószelvény vagy kaparós sorsjegy árát? Nem, itt egyáltalán nem ez történik. Ők ugyanis hiánytalanul visszakapják a pénzüket multi-kedvezmény formájában, amit most viszont csak lent, a Store-ban használhatnak fel. Ezért is mondjuk, hogy a pénz a közösségi áruházban sosem veszik el, csak átalakul, folyamatos körforgásban marad. Ha valaki egyébként egyből a Social felületen akar kezdeni, nem kötelező a Store-ban vásárolnia, mert a digitális pénztárcáját saját magának is feltöltheti.

István, aki úgy dönt, hogy mivel semmi esélye nincs a vesztésre, megpróbálkozik a dologgal. 350 forinttal száll be a kinézett iPhone 13 Pro megvételébe. Gondolja, ha nem őt sorsolják ki, maximum vesz egy tubus AXE tusfürdőt a Store-ban, hiszen az úgyis fogyóban van nála. Hogy végül szerencséje lesz-e, igazából mellékes, mert ha nem, később annyiszor próbálkozhat újra, ahányszor szeretne. Veszíteni úgysem tud soha, és előbb vagy utóbb mindenki sorra fog kerülni.  

Share This Post

Tovább az eszköztárra