Közösségi Vásárlás

Share This Post

Kiemelt / Multi-kedvezmény most! / NewsFeed

Élet a Glamour-napok után: döntsünk most együtt a kedvezményekről!

Élet a Glamour-napok után: döntsünk most együtt a kedvezményekről!

Minden évben beköszönt a nagy leárazások időszaka, élén a Glamour-napok hihetetlen akcióival. A kuponokkal felfegyverkezett tömegek ilyenkor egy emberként rohamozzák meg kedvenc üzleteinket, hogy spártaiak módjára küzdjenek meg a félárú termékekért. Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy ugyanezeket akár 350 forintért is megkaphatod? És ahelyett, hogy megharcolnál értük a többiekkel, velük együtt vásárolhatod meg őket.

Bizonyára mindenkinek ismerős az a jelenet a hollywoodi vígjátékokból, amikor nagy leárazások idején az emberek egymás nyakán taposva, strandfelszerelésekből rögtönzött fegyverekkel püfölik egymást az akciós árukért. A képsor nyilván komikus, mégis jól megragadja azt az érzést, ami sokakat elfog, amikor vásárlók hadán kell keresztülverekedniük magukat az üzletekben. Ott meg aztán csalódottan vesszük tudomásul, hogy épp az orrunk elől vitték el azt az egy dolgot, amiért jöttünk.

A közösségi vásárlás során viszont a tömeg nem ellenünk, dolgozik, mert itt a közösség ereje az egész mozgatórugója. Az innovatív kereskedelmi modell lényege ugyanis, hogy a felhasználók egy telefonos applikáción keresztül 350 forintos beugrókkal csatlakozhatnak be egy termék közös megvételébe. Ez lehet például egy kozmetikai csomag, egy vadiúj Apple iPhone, de akár egy többmilliós Mercedes kocsi is. Mindenki annyit tehet be a közösbe, amennyit szeretne. Ha a teljes összeg megvan, a rendszer véletlenszerű sorsolással dönt arról, ki vigye haza a terméket.

Irigységnek vagy féltékenységnek itt nincs helye. A felhasználók tudomásul veszik, hogy nem biztos, hogy ők lesznek a szerencsések, de ez nem is jelenthet gondot, mert veszíteni semmit sem tudnak. Ha ugyanis a rendszer másvalakit sorsol ki, a többiek levásárolható kedvezményként kapják vissza a pénzüket. Közben pedig annyiszor próbálkozhatnak újra kockázat nélkül, ahányszor csak szeretnének. Előbb vagy utóbb mindenki sorra fog kerülni!

Aki persze növelni akarja az esélyeit egy közösségi vásárlás során, óránként újabb 350 forinttal növelheti a betett pénzét, de ennél többet nem enged számára a rendszer. Ezzel biztosítva, hogy senki se szerezhessen aránytalanul nagy előnyt. Így tehát az, aki 350 forintot szán az egészre, ugyanúgy kiválasztásra kerülhet, mint az, aki 3.500-at vagy épp 35.000-et.

Share This Post

Tovább az eszköztárra