Közösségi Vásárlás

Share This Post

Kiemelt / Tanulj közösségi vásárlást!

Nem vész el, csak átalakul – így használhatod fel a pénzedet közösségi vásárlóként

Nem vész el, csak átalakul – így használhatod fel a pénzedet közösségi vásárlóként

A közösségi vásárlók körében a szolgáltatás kipróbálását megelőzően általában ugyanaz a félelem szokott előjönni. A legtöbben attól tartanak, hogy a lottózáshoz vagy a szerencsejátékhoz hasonlóan a befektetett pénzük elveszik abban az esetben, ha nem ők a „nyertesek”. A közösségi vásárlás esetében erről szó sincs. Ebben a cikkben bemutatjuk miért.

A multi-kedvezmény sajátosságai

A közösségi vásárlás egyik legfontosabb innovációja az úgynevezett multi-kedvezmény, ami minden tranzakció után jár. Ehhez többféle módon is hozzá lehet jutni. Egyrészt, kezdhetjük az egész folyamatot mezei vásárlóként. A applikáció ugyanis két részből épül fel, a Store és a Social felületekből. A Store nagyjából ugyanúgy működik, mint bármelyik webáruház: a tusfürdőtől a MacBookig itt sokféle termék levehető a polcról, melyek közül garantáltan találunk olyat, amire a mindennapokban is szükségünk lesz. Miért éri meg itt megvenni őket a helyi szupermarket helyett? Egyrészt, mert akciósan lehet hozzájuk jutni, másrészt minden termék után jár a multi-kedvezmény: annál több, minél értékesebb az áru. Szóval, amíg mi a hétvégi nagybevásárlást végezzük, a virtuális pénztárcánk folyamatosan töltődik fel kedvezményekkel. Dolgunk végeztével tehát csak annyi veszíttetünk, amennyit amúgy is elköltöttünk volna ugyanezekre a dolgokra a közértben/hipermarketben, sőt, ott még drágábban is jutottunk volna hozzájuk. Ezzel már sikerült spórolnunk. Pluszban nőtt is a vagyonunk a kedvezményekkel, melyeket lehetőségünk van felhasználni a Social oldalon, ahol a valódi közösségi vásárlás zajlik.

Fordítva is működik

A Social részen drága luxustermékek széles palettáját találjuk, amelyeket csak közösen, a többi felhasználóval együtt tudunk megvásárolni. A részvételhez minimum egy dollárral kell beszállni, amit aztán óránként van lehetőségünk bővíteni újabb egydolláros összeggel (ezzel növelve az esélyeinket). Ha a sok kicsiből összejön a termék ára, a rendszer véletlenszerűen kisorsol egy vásárlót, aki hazaviheti az árut, pontosan annyiért, amennyit rászánt a közös tranzakcióra. Abban az esetben, ha ezek mi vagyunk, nem kapjuk vissza a pénzünket, cserébe viszont megkaptuk, amire vágytunk, minimális összegért. Ha pedig nem kerülünk kiválasztásra, a bedobott pénz ismét kedvezmény formájában jut vissza hozzánk, amit aztán a Store-ban költhetünk el.

Örökös körforgás

Ezzel pedig el is indul a pénz örökös körforgása az applikációban. Ha a visszakapott kedvezményt elköltjük például egy csomag zsebkendőre, újabb multi-kedvezmény jár nekünk, melyet közösségi vásárláshoz használhatunk. Ha ismét nem mi vagyunk a szerencsések, visszakapjuk azt, megint felhasználhatjuk a Store-ban, és így tovább. Na de mi van akkor, ha valaki többet szeretne költeni a kinézett árucikkre a Social felületen, mint amennyi multi-kedvezménye maradt a Store-vásárlások után? Egyszerű: bármikor lehetősége van saját magának feltölteni a digitális pénztárcáját.

Semmi sem kötelező!

Mindebből az következik, hogy az applikációt mindenki úgy tudja használni, ahogyan szeretné. Ha valaki egyáltalán nem kíván részt venni a közösségi vásárlásban, megteheti, hogy csak a Store-ban nézelődik, bár ebben az esetben a kapott kedvezményei kárba vesznek. Ha pedig csak a Social oldal érdekli, az sem akadály, bár ebben az esetben is mindenképp ajánlatos felhasználni a visszakapott összeget a Store-ban. Aki tehát a legtöbbet akarja kihozni a dologból, egyaránt él mindkét lehetőséggel.

Share This Post

Tovább az eszköztárra