Közösségi Vásárlás

Share This Post

Kiemelt / Multi-kedvezmény most!

Egy Facebook, amin vásárolni is lehet?

Egy Facebook, amin vásárolni is lehet?

A közösségi vásárlás sok szempontból ugyanazt a mérföldkövet jelenti az online vásárlás világában, amit a Facebook az internetes tartalomfogyasztásban. A két fejlesztésben egyaránt közös, hogy azok a közösségre épülnek, az egyes felhasználók saját kiterjedt ismertségi hálózatát használják fel arra, hogy minél több emberhez jusson el az, ami érdekelheti őket, amit szeretnek.

A Facebook, és azóta az Instagram, a Twitter és a TikTok mind bebizonyították, mekkora ereje van az online közösségeknek az információk, ismeretek átadásában, újabb és újabb személyes kapcsolatok kiépítésében és a legfontosabb üzenetek terjesztésében. Az egyetlen dolog, amit eddig sosem sikerült igazán átültetni ebbe a közegbe, az a vásárlás volt. Persze, webshopok és felhasználók közti adás-vételeket lehetővé tevő platformok korábban is léteztek, ám ezek lényegében csak digitalizálták a hagyományos piacozást, de nem használták ki igazán az online közösségekben rejlő lehetőségeket.

A közösségi vásárlás koncepciója kettővel továbbgondolja mindezt. Mert ha már úgyis több száz, akár több ezer ember gyűlik össze egy térben, miért ne vásárolhatnának közösen? Ha mindenki csak háromszáz forinttal száll bele a dologba, száz emberrel már az is elegendő egy 30.000-et érő termékre. De miért kéne itt megállni? Ha kellően sokan összegyűlnek, könnyen megvan 300.000, de akár 3.000.000 Ft is. Ha vagyunk elegen, a határ a csillagos ég.

Miben különbözik ez attól, mint amikor egy csapat haver közösen összedobja valaminek az árát? Két dologban. Az egyik, hogy akárhány barátja van valakinek, esélytelen, hogy saját erőből össze tudják adni egy luxusautó költségét úgy, hogy mindenki csak 300 Ft-ot tesz be a közösbe. Ehhez egy olyan kiterjedt online közösségre van szükség, akik célzottan vásárolni szeretnének. Ennek kínál platformot a Social Store. A másik dolog, hogy itt a terméket nem közösen kapják meg a résztvevők, hanem csak az egyikük, aki véletlenszerű sorsolással kerül kiválasztásra.

„Na, kibújt a szög a zsákból!” – gondolhatnád. „Miért éri meg akkor nekem pénzt szánni erre, ha talán nem is engem sorsolnak ki?” Na már most, ebben az esetben a pénzt visszakapod levásárolható kedvezményként, amit egy webshop-szerű felületen költhetsz el, ahol rengeteg olyan dolgot találhatsz, amire garantáltan szükséged lesz a minnapokban. A mosószertől a kávéfőzőig itt szinte bármit leemelhetsz a polcról. Szóval, ha nem te leszel a kiválasztott, ugyanott vagy, mint mielőtt beszálltál a vásárlásba. Veszíteni tehát semmit sem tudsz.

Másrészt, több mint kétszáz márka és üzlet portékáira tudsz pályázni, vagyis ha gondolod, egyszerre akár 10, 20 vagy akár még több közösségi vásárlásba is beszállhatsz. Sőt, ezt minden nap, a nap 24 órájában megteheted. A Facebookhoz hasonlóan folyamatosan tudod görgetni az appot, és egy sima Like-kal beszállhatsz a neked tetsző tranzakciókba. Előbb-utóbb biztosan szerencséd lesz. A megkérdezett felhasználók 35%-a nyilatkozta azt, hogy többször is kiválasztásra került.

Share This Post

Tovább az eszköztárra