Közösségi Vásárlás

Share This Post

Kiemelt / Tanulj közösségi vásárlást!

Közösségi vásárlás szótár II.: Melyik oldalon állsz?

Közösségi Vásárlás Szótár

Máris bővítjük a közösségi vásárlás szótárat néhány olyan kifejezéssel, amivel könnyebben eligazodsz a közösségi áruház két oldala között. 

Nyugi, itt nincs sötét oldal és egyik sem fog átcsábítani magához, mert mind a kettőt használni fogod. Sőt, imádni fogod! 

Hadd legyünk a mestered, ifjú padawan. Érzed már a közösségi vásárlás erejét? 

KÖZÖSSÉGI VÁSÁRLÁS SZÓTÁR II.

SOCIAL

Itt nem egy, hanem kettő vásárlási oldal van. Az egyik a Social oldal (azaz közösségi oldal), a közösségi áruház azon része, ahol a közösségi “aukciók” folynak. 

Itt tudod megnézni, hogy milyen termékek közös vásárlása fut éppen, mennyi idő van még hátra és mennyi összeg jött már össze eddig, és itt tudsz beszállni egy-egy vágyott termék megvásárlásába licitszerűen. 

Szabály, hogy a minimum licit minden termékben $1 (azaz 300 Forint). Továbbá mindenki csakis óránként egyszer, 1 dollárral azaz 300 Forinttal szállhat be egy termék megvásárlásába. A termék kitűzött árat a cél összedobni, és erre van egy adott lejárati idő. Így mindenki annyival szállhat be a vásárlásba, amennyi idő, azaz óra még van hátra, és amennyit neki az a termék megér. 

Hogy ne legyen vesztes – mivel csak egy nyertes kapja meg a pénzéért a terméket –  így szabály az is, hogy csakis levásárolható kedvezménnyel, pontosabban “Multi-Kedvezménnyel” lehet részt venni a közös vásárlásokban. Multi-Kedvezményt vagy kapsz vagy veszel. Erről többet később. 

Akkor tekintünk egy közösségi vásárlást sikeresnek, ha az ára 100%-ban összejött a lejárati időn belül. Mivel szintén szabály, hogy itt nem a legmagasabb licitelő veheti meg a terméket, hanem egy véletlenszerűen választott finanszírozó amikor összejött a kitűzött ár, így 3 lehetséges kimenetel van minden termék közösségi vásárlásánál:

  1. nem jött össze a termék ára a lejárati időn belül, tehát sikertelen volt a közös vásárlás, nem volt elég érdeklődő. Mindenki visszakapja a betett pénzét (licitösszeget) és újból beteheti bármi másra.
  2. Összejött a termék ára 100%-ban, de nem te lettél a szerencsés kiválasztott aki megveheti a terméket a rászánt licit összegéért. Ebben az esetben visszakapod a pénzed levásárolható kedvezmény formájában és átkerül a STORE oldali pénztárcádba ahol elköltheted vásárláskor.
  3. Összejött a termék ára 100%-ban, és te lettél a szerencsés kiválasztott. Nyilván örülsz, hiszen ha éppen te 900 Forintot licitáltál bele egy Ford Mustang közösségi vásárlásába, akkor valószínű az ország legboldogabb embere lettél erre a napra. Megkapod, kiszállítják vagy átveheted a terméket és annyit fizettél érte amennyit te beletettél, hiszen a közösség többi tagja segített összedobni a teljes vételárat.  

 

STORE

A közösségi áruház platform másik fele, ahol akárcsak bármely más webáruházban, itt is tudsz elérhető áron széles körben termékeket megvenni, és  ingyenes a kiszállítás is. Minden terméken itt is látsz extra kedvezményt. De ami forradalmi újítás, hogy itt nem szimpla kedvezményt adnak a termékek gyártói, hanem az egyedi multi-kedvezményt. Ezen az oldalon is van egy saját kedvezmény gyűjtő pénztárcád. 

Kettő lehetőség van:

  1. Egyik, ha még nincs itt gyűjtött kedvezményed (ezt a Social oldali közösségi vásárlásokból kapod amikor nem te voltál a szerencsés vásárló). Ebben az esetben bármely termék megvásárlásakor a benne kínált Multi-Kedvezmény összeget automatikusan megkapod a Social pénztárcádba, és szabadon beszállhatsz vele a közösségi aukciókba. 
  2. Második lehetőség, ha már van itt gyűjtött kedvezményed. Ebben az esetben eldöntheted, hogy amikor itt egy terméket megveszel, akkor a benne kínált Multi-Kedvezmény összeget te megspórolod, azaz a gyűjtött kedvezményedből levonod és a csökkentett árat kell csakis fizetned. Vagy, esetleg a teljes kínált Multi-Kedvezmény egy részét kéred a Social pénztárcádba és licitre akarod használni, és csak egy részét vonod le a vételárból kedvezményként. 

Vágod már a közösségi vásárlást? Még nem végeztünk, figyeld a következő fejezetet! 

Share This Post

Tovább az eszköztárra