Közösségi Vásárlás

Share This Post

Kiemelt / Közösségi vásárlás celebekkel / Ők már közösségi vásárlók

Elvitték Rekál elől a PS5 FIFA 5 Bundle-t!

Elvitték Rekál elől a PS5 FIFA 5 Bundle-t!

Mi sem bizonyítja jobban a közösségi vásárlás növekvő népszerűségét, minthogy a közönségkedvenc YouTube es Insta influencerek is beszállnak a buliba.

Ez nem is meglepő, hiszen egy innovatív, trendteremtő vásárlási formáról van szó, amely folyamatos tartalmat nyújt nekik es a követőik között is egy izgalmas versenyt épít. Ráadásul lassan kirajzolódik az a trend is a közösségi médiában, hogy a nagyobb értékű közösségi vásárlást szervező influencerekhez átpártolnak a feliratkozók, ami érdekesen rendezheti át a jelen pozíciókat is.

Ha követed például Zsozé atyát, akkor már talán láthattad, hogy nem csak hogy ő vesz részt a közösségi vásárlásban, de terjeszti is az igét a közösségi áruházról. De láthattál már olyan átadást vagy tesztelő videót is, ahol Apple Pie, Farkas Timi, Nasz Dani, Gery, Tech2 vagy Csillsz vitte házhoz a közösségi vásárlásban megnyert termékeket.

Valóban a legkézenfekvőbb az influencereknek kihasználni a közösségi vásárlás platform előnyeit. Egyrészt állandó tartalom, hiszen bármikor tudnak közösségi vásárlást indítani, es valljuk be őszintén, amikor egyik követője visz el egy PlayStation 5-ot mondjuk 1800 Forintért, vagy akar egy prémium Hugo Boss parfümöt 300 Forintért, annak azért van hírértéke. Az előnyökről nem is beszélve.

Azért is kézenfekvő, hiszen az őket megkereső gyártók, forgalmazók, ismert márkák szimpla kedvezmény helyett Multi-Kedvezménnyel értékesíthetik a termékeiket, ezzel ösztönzik a vásárlóikat, hogy rámenjenek akar a drága vagy luxus kategóriás termékeikre. Egy pár-százezer követővel rendelkező ismert influencer elég gyorsan össze tud dobatni akar egy Ford Mustang sportkocsit is a 300 Forintokból. Így a gyártók es kereskedők is jól járnak. Az pedig egy egészen egyedi új élmény, amikor a kedvenc influencere viszi ki az embernek vagy adja át a Ford Mustang-ot személyesen.

Rekál ki is fejti ebben a par perces videóban pontosan miért tartja oltári jó vonalnak a közösségi vásárlást es milyen lehetőségek rejlenek benne ahogyan növekszik a felhasználói tábor:

A közösségi vásárláshoz nyilván szerencse is kell, azt senki sem tudja garantálni, meg így sem. De a cél nem is ez, hanem azt garantálni, hogy senki se járjon rosszul, senki se veszítsen csupán azzal, hogy próbára teszi a szerencséjét. Mert hát valljuk be, mindannyian próbára tesszük nap mint nap a szerencsénket mar csupán azzal, hogy kilépünk az ajtón.

A régi motorosok a szakmában, a régebbi közösségi vásárlók azért megmondják, hogy a kitartás meghozza a gyümölcsét.

Számításaik szerint is átlag 73.6%-al olcsóbban vásárolhat így az ember bármely más hagyományos vásárlási megoldásnál.

Izgalmas kimenetele volt Rekál legutóbbi közösségi aukciójának is, amelyben résztvevőket toborzott egy PS5 FIFA Bundle megvásárlásához. A 800 $-os szett alighanem minden e-sport rajongó gamer álomkonzolja, így nem csoda, hogy Rekál is fente rá a fogát. Rekál bandája nem is tétlenkedett, kilenc nap alatt 215-en szálltak be a konzolcsomagba, ami azt jelentené elméletben, hogy mindenki 3-4 dollárral (IN-el, 1 dollar kb 300 Ft) szállt be. A gyakorlat azonban itt azt mutatta, hogy voltak akik nagyobb beszállóval érkeztek és sokan akik egy-egy 300 Ft-os téttel tették próbára a szerencséjüket.

Akár arról is beszámolhatnánk, hogy valaki így 300 pénzért vitte el a bundle-t, de ennél a körnél a valóság az, hogy a gép egy olyan közösségi vásárlóhoz került, aki 130 $-t tolt bele (kb 39.000 Ft), és így maga felé lendítette az esélyeket. Nem mondjuk, hogy a 84%-os kedvezmény smafu, de lehetett volna akár 99,8% is!

Ilyen a közösségi vásárlás, te döntöd el, hogy mennyit ér a termék. Mivel ha 100%-ban összejött a termek ára egy véletlenszerű kiválasztás van, tehát nem az eBay alapjain a legmagasabb licitáló vásárolhat. Ha nagyobb esélyt akarsz, akkor többször szállhatsz be.

Ha a 99%-nál nagyobb kedvezményre hajtasz, akkor csak beledobsz egy IN-t (ez a minimum 300 Ft) amit vagy egy kedvezményes vásárlás után kaptál vagy akar előre feltöltöttél.

A közösségi vásárlásban így garantáltan kockázatmentesen de szerepet jatszik a szerencse is. Ellentétben a lottóval, sorsjeggyel itt nincs para, ha nem neked lett mákod. Sem Rekál, sem az a közösségi vásárló, aki még a nyertesnél is többet, 190 dolcsit rakott a PS5 FIFA bundlebe nem lett haragos, mivel tudják, hogy a részvételi összeg mindig 100%-ban levásárolható kedvezmény a Store oldalon! Így teljesen sportszerűen a 190 dolláros résztvevő még kedvesen gratulált is a 130 $-os szerencsésnek, aki pedig megköszönte a közös vásárlásban való részvételt, hiszen egymás nélkül ez nem valósulhatott volna meg. Ez az igazi win-win-win helyzet!

Share This Post

Tovább az eszköztárra